PC

Tekken 8 odložen zbog Street Fighter 6

tekken 8

2023. godina je odlična godina za borilačke igre, sa dva najveća serijala u žanru – Mortal Kombat i Street Fighter – koji su objavili svoje najnovije naslove sa samo nekoliko meseci razmaka jedan između drugog. Tekken 8 je sada skoro pred nama, planian da se pokrene u januaru sledeće godine. Zanimljivo je da je igra prvobitno planirana da se objavi otprilike u isto vreme kao i Street Fighter VI – ali je odložena jer nisu želeli da se sukobe sa “određenom borilačkom igrom”.

Dugogodišnji producent Tekken igara, Katsuhiro Harada, nedavno je na svom YouTube kanalu ‘Harada’s Bar’ postavio video pod nazivom ‘Imao je isti datum izlaska kao i naslov našeg rivala!’ u kojem je producent serijala otkrio da je Tekken 8 odložen za 6 meseci kako ne bi došlo do sukoba sa određenom drugom borilačkom igrom, rekavši:

“Neću reći koji je to naslov, ali saznali smo za to pre 2 godine… Datum izlaska tog naslova se poklopio sa Tekken 8. Pitali smo se ‘Šta treba da radimo?’ Ali nije bilo mnogo toga što smo mogli da uradimo, pa smo odlučili da odložimo naš datum izlaska za pola godine. Promenili smo datum izlaska na 26. januar. Da, promenili smo ga. Bio je u istom mesecu. Morali smo nešto da uradimo po tom pitanju.”

Brzim računanjem, jasno je da Harada konkretno misli na nedavno objavljeni Street Fighter VI, koji je lansiran 2. juna 2023. godine. S obzirom na činjenicu da su Tekken i Street Fighter dva od najvećih serijala u žanru, ima smisla što su Harada i tim odložili igru, jer bi objavljivanje tako blizu jedno drugom verovatno nanelo više štete nego koristi oba naslova.

Sa 6 meseci dodatnog vremena za razvoj, biće zanimljivo videti kako će Tekken 8 konačno imati koristi od odlaganja, kako u pogledu kvaliteta igre tako i prodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top