Gadgets

Čitač diskova za PS5 neće biti moguće dodati bez konekcije sa internetom

PS5 Pro

U slučaju da budete želeli da povežete zasebni čitač Blu-ray diskova na PS5 konzolu, najpre ćete morati da obezbedite stabilnu konekciju sa internetom. 

Već je poznato kako će PlayStation 5 dobiti osveženje u vidu novog izdanja konzola ove zime. Doduše, postoji jedna sitnica koju valja napomenuti. Na nove Digital Edition modele biće moguće dodati Blu-ray čitač diskova čija će cena iznositi skromnih 80 eura. Korisna je to stvar u slučaju da vam nekada zatreba čitač za diskove. 

Ipak, postoji tu jedna malo začkoljica. Naime, da bi Blu-ray postao funkcionalan, PS5 konzola će morati da bude povezana sa internetom. Pretpostavka je da na ovaj način Sony ima nameru da se zaštiti od moguće upotrebe alternativnih i jeftinijih čitača. Na prvu loptu, ovo uopšte ne predstavlja problem. To je donekle istina, ali samo u datom trenutku. Veliko je pitanje kako bi ovo funkcionisalo jednom kada (i ako) Sony odluči da ugasi aktivne servere, putem kojih će se izvršavati ova provera. Bojazan postoji, ali ima osnova za istu. 

Moguće je da će kroz neka buduća ažuriranja potreba za stalnom internet konekcijom biti uklonjena. Mada, poznajući Sony, postoji velika šansa da se ništa slično neće dogoditi.

Autor: Nebojša Klasanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top