PC

Pisac iza Dead Space 3 bi iznova napisao priču kada bi dobio priliku

Objavljivanje Dead Space 2008. godine obeležilo je snažan početak za tada potpuno novu franšizu, nudeći iskustvo survival horora koje je uvelo inovativne mehanike u imerzivnoj atmosferi. Nažalost, do izlaska Dead Space 3 2013. godine, serijal je sveden na jednostavnu akcionu avanturu, lišavajući je njene jedinstvenosti. Govoreći o njenim neuspesima, pisac Dead Space 3 sada je otkrio da EA nije dozvolio da “od početka pravimo horor igru”.

U intervjuu na CaptainBribo Podcastu (i transkribovanom od strane PCGamesN), pisac i ko-producent za Dead Space 3 – Chuck Beaver – govorio je o promenama koje bi napravio u Dead Space 3 ako bi imao priliku, rekavši:

“Sada u ovoj teritoriji [Dead Space] remakea, skoro bih potpuno prepravio Dead Space 3, ali bih zadržao bit lorea na kojoj se zasniva, zadržao lore koji otkrijete, i imao bih Ellie tamo ali u drugačijem odnosu [sa Isaacom] i prepravio bih celu glavnu priču.”

Kako se i očekivalo, čini se da promena žanra koja se videla sa Dead Space 3 nije došla od samih developera, već je umesto toga izgleda naložena od strane izdavača EA, pri čemu Beaver navodi:

“Nismo smeli da pravimo horor igru od početka…Plan [sa Dead Space 3] bio je da se proširimo na druge žanrove gejmpleja. Svi ti delovi zajedno ne samo da nisu generisali novu publiku, već su izgubili staru publiku.”

S obzirom da je Dead Space sada oživljen u obliku uspešnog remakea koji je objavljen ranije ove godine, biće zanimljivo videti koje će promene biti napravljene sa svim budućim nastavcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top