PC

Assassin’s Creed Red će biti prva igra u serijalu gde je protagonista stvarni deo istorije

Assassin’s Creed je poznat po svojoj sposobnosti da kombinuje istorijske ličnosti i događaje sa fiktivnim narativima, stvarajući imerzivna i zanimljiva iskustva u igrama. A sa predstojećim izdanjem Assassin’s Creed Red, franšiza pravi hrabar korak predstavljajući stvarnog afričkog samuraja, Yasukea, kao svog protagonistu.

Yasuke, istorijska ličnost sa fascinantnom pričom, postaće prvi lik u Assassin’s Creedu zasnovan na stvarnoj osobi. Iako igra koristi kreativne slobode sa njegovom pričom, uključivanje Yasukea dodaje jedinstvenu dimenziju Assassin’s Creed svetu.

Prihvatajući raznolikost i istražujući manje poznate narative, Assassin’s Creed Red predstavlja publici fiktivizovanu verziju Yasukea. U igri, Yasukeov put počinje tragično kada postaje rob na brodu. Međutim, sudbina interveniše kada brod biva napadnut i svi, uključujući Yasukeovu voljenu osobu, bivaju ubijeni, ostavljajući njega kao jedinog preživelog.

Nakon svog spasavanja, Yasuke se nalazi u Japanu, gde započinje izuzetan put. Pod mentorstvom legendarnog Oda Nobunaga, Yasuke uči načine samuraja i postaje ratnik. Igra prati Yasukeovu potragu za osvetom i njegovu ulogu u ujedinjenju Japana, što na kraju vodi do partnerstva sa drugim igrivim likom po imenu Naoe Fujibayashi.

Naoe, ćerka poznatog Fujibayashi Nagatoa, traži osvetu za tragičnu smrt svog oca. Kako priča napreduje, putevi Naoe i Yasukea se prepliću, transformišući ih iz protivnika u saveznike u njihovoj zajedničkoj misiji da donesu harmoniju Japanu.

Assassin’s Creed Red ne samo da predstavlja Yasukea i Naoe, već takođe uvodi niz drugih istorijskih ličnosti iz bogate prošlosti Japana. Likovi poput Oda Nobunaga, Akechi Mitsuhide i Hattori Hanzo se pojavljuju u igri, pojačavajući dubinu i autentičnost narativa.

Iako detalji oko konačnog izdanja još uvek nisu potvrđeni, fanovi nestrpljivo čekaju priliku da se urone u ovo bogato raznoliko i zanimljivo poglavlje Assassin’s Creed sage. Sposobnost Ubisofta da isprepliće istoriju i fikciju u Assassin’s Creed Red obećava da će pružiti iskustvo koje obrazuje, zabavlja i prenosi igrače u svet gde se sudaraju samuraji i asasini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top