PC

Deep Rock Galactic dostigao 8 miliona igrača

Deep Rock Galactic je zabavna kooperativna pucačka igra iz prvog lica koja vidi igrače kako rade zajedno da bi kopali podzemne resurse u potpuno uništivim okruženjima, sve vreme pokušavajući da odole hordama neprijatelja koji dolaze na njih. Od kada je izdata u Early Access 2018. godine, igra se sve bolje i bolje prodaje svake godine – sada je premašila 8 miliona kopija.

Najavu je na Steamu izdao studio iza Deep Rock Galactic-a – Ghost Ship Games – objavivši svoj godišnji pregled godine, rekavši “2023. je bila sjajna godina za Deep Rock Galactic, i za ekipu Ghost Ship Games takođe. Odlučili smo da sumiramo godinu (kao i obično) tako što smo duboko kopali u rudnike podataka i izvukli najuzbudljivije, najinteresantnije, uzbudljive i smešne statistike koje smo mogli da pronađemo, da bismo razumeli Deep Rock Galactic po brojevima.”

Tim je podelio opsežnu infografiku koja je detaljno prikazala sve, od angažovanja korisnika do statistika društvenih medija do glavnih uzroka smrti u igri. Naravno, daleko najimpresivnija statistika je činjenica da je Deep Rock Galactic prodao preko 8 miliona kopija.

Kao što su to ranije radili, tim je objavio potpunu analizu prodaje igre po godinama, otkrivajući da je 2023. godina bila najuspešniji period igre do sada – prošle godine je prodato ukupno 2,567,251 kopija. Za kontekst, broj prodatih kopija u prethodnim godinama može se videti ispod:

  • 2018 – 502,312 kopija
  • 2019 – 404,213 kopija
  • 2020 – 1,180,595 kopija
  • 2021 – 1,385,985 kopija
  • 2022 – 2,340,934 kopija

Videti kako prodaja Deep Rock Galactic raste na ovakav način je zaista impresivno, posebno jer je igra data besplatno kao deo PlayStation Plus i dostupna je na Xbox Game Pass servisu – što znači da je ukupan broj igrača mnogo veći od broja prodatih kopija.

Sa više igara koje su trenutno u razvoju, biće zanimljivo videti da li će Deep Rock Galactic ponovo imati svoju najveću godinu u 2024. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top