PLAY! ; PLAY! Zine

Posle 400 hiljada prodatih Steam kontrolera, Valve planira novu verziju

Steam Controller je odlična spravica, gamepad koji je za vrlo kratko vreme našao dom kod 400 hiljada PC korisnika, potpuno zasluženo. Na prvi pogled jako čudnog dizajna, kontroler nas je potpuno oduševio svojim brojnim funkcijama i mogućnostima, a Valve smatra da to može još bolje.

Naime, ova kompanija ima u planu da uradi hardversku reviziju kontrolera u nekom neodređenom periodu u budućnosti, a cilj iste bi bile blage promene izgleda i ergonomičnosti kontrolera. Valve je zadovoljan trenutnim funkcijama kontrolera (koje se kroz povremene apdejte firmware-a proširuju), tako da ne žele da prave drastične promene. Na kraju krajeva, kompaniji nije u interesu da postojeće korisnike primorava na kupovinu nove verzije.

Određeni broj korisnika kritikuje ovaj kontroler jer nema klasičnu rumble funkciju (simulirana je preko motora zaduženih za haptic), kao i nemogućnost punjenja baterije preko kontrolera što su moguće izmene na kojima Valve radi. S druge strane, upravo nepostojanje funkcije vibriranja kontrolera je zaslužno za dugi vek alkalnih baterija koje mogu da potraju nekoliko desetina sati dok ne budete morali da ih zamenite/napunite.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!