PLAY! ; PLAY! Zine

Veliki broj igrača je greškom banovan iz Dark Souls 3

Izgleda da nema samo prvi Dark Souls probleme. U poslednjih dvadesetak sati From Software je iz PC verzije Dark Souls 3, greškom ili s razlogom, banovao veliki broj igrača.

Igrači su dobijali obaveštenje o tome sa napomenom ”(Caution) YOU HAVE BEEN PENALIZED” i gašenjem svih online funkcija igre. Kako su mnogi naveli, razlog je ”invalid data” jer se upravo pre tog obaveštenja pojavi greška “[CAUTION] INVALID GAME DATA DETECTED”. Šta je uzrokovalo da igra vidi legitimne kopije kao modifikovane igrači još uvek nisu otkrili, mada se sumnja na overlay aplikacije kao što je Nvidia Shadowplay ili čak Logitechov propratni softver. Naime, igra detektuje propratne aplikacije koje rade na PC-u i proverava da li se neka povezuje sa fajlovima igre i menja ih, ali to drajveri a svakako ne aplikacije za snimanje videa ne rade.

Trenutno rešenje je korišćenje Steam Family sharing funkcije za igranje na novom nalogu korišćenjem postojeće kopije. Nećete moći da koristite snimljenu poziciju sa svog naloga već ćete morati da krenete ispočetka, ali ćete barem moći da igrate. From Software i Bandai Namco se još nisu oglasili povodom ovog velikog problema.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!