PLAY! ; PLAY! Zine

Steamu ponestalo ključeva u sred rasprodaje

Tokom proteklog vikenda (a i još uvek u trenutku dok ovo pišemo) trajala je rasprodaja Splinter Cell igara. Svi naslovi, počev od originala iz 2003. pa do Blacklist bili su sniženi za čak 75 procenata.

Međutim, u sred te rasprodaje, određen broj kupaca Splinter Cell Blacklist primetio je da igru posle kupovine nije mogao da pokrene. S obzirom da za igranje morate imati dodatni serijski broj kako biste je otključali kada je jednom pokrenete, Blacklist je bio neigriv. Tehnički svaka Steam igra ima cd key, samo je isti prikriven od korisnika sem ukoliko ima dodatnu aktivaciju, recimo na Uplay. U svom tom haosu, Steam je ipak nastavio sa prodajom Blacklist-a, tako da je broj nezadovoljnih kupaca nastavljao da raste iz sata u sat.

Na pitanje kada mogu da očekuju da im prorade igre, kupci su od tehničke podrške dobili odgovor da je već zatražen novi kontigent ključeva i da se do kraja rasprodaje (večeras u 19h po našem vremenu) očekuje da svima igre prorade. Tu je naravno i opcija povrata novca koju su neki iskoristili dok je većina odlučila da sačeka da stignu ključevu umesto da sutra kupe igru po redovnoj ceni ili još više čekaju na sledeću rasprodaju. U svakom slučaju nezgodan previd od strane Ubisofta i Steama koji se nadamo neće ponoviti kasnije kada počne zimska rasprodaja.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!