PLAY! ; PLAY! Zine

PC igrači bi radije da oru njivu nego da igraju novi Call of Duty

Početak je novembra, a to znači da je stigao još jedan Call of Duty. Ponovo viđamo začarani krug ljubavi-mržnje prema novom izdanju igre od ”ovo je najbolja igra na svetu” do neizbežnog ”pa, ovo je poprilično brzo dosadilo”, međutim ovogodišnje izdanje baš i ne prolazi sjajno kod PC igrača.

Sem što je odvojio komunu u zavisnosti od prodavnice na kojoj ga nabavite, Infinite Warfare dobija kritike na performanse (doduše i na konzolama gde instalacija traje nekoliko sati) i generalno da sa strane multiplayera nema šta da ponudi u godini u kojoj smo videli nekoliko sjajnih FPS igara. Pogledamo li zvaničnu Steam statistiku o broju aktivnih igrača po igrama, videćemo da je recimo Farming Simulator 17 mnogo popularniji, sa čak 26 hiljada igrača u odnosu na 15 hiljada koliko najviše tokom dana zaigra novi CoD. Civilization 6 još više ”šije” po tom pitanju, pa ćete dnevno sretati preko 80 hiljada igrača.

Era Call of Duty-ja na PC platformi je definitivno prošla. Igra koja je nekada svake godine okupljala stotinak hiljada igrača čim se pojavi, sada ne uspeva da nadmaši po popularnosti naslove koji su stari i po godinu-dve. Uostalom, kada se tek objavljena visokobudžetna igra prodaje slabije od niša naslova poput Transport Fever, znate da ste kao izdavač nešto gadno zabrljali.

steam-top-sellers-cod2016

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!