PLAY! ; PLAY! Zine

Nećemo uskoro videti novu Deus Ex igru

Kako stvari stoje, izgleda da nećemo u skorijoj budućnosti videti novu Deus Ex igru, javlja Eurogamer.

Iako je prvobitni plan bio da novi Dues Ex bude trilogija (Human Revolution, Mankind Divided i još jedna igra), izgleda da od ovoga neće biti ništa jer je prodaja drugog dela, Mankind Divided, značajno podbacila i nije uspela da pogura igru ka mejnstrim publici, pa je izdavač Square Enix rešio da franšizu stavi na led na neodređeno vreme. Ovo je posebno veliko razočarenje imajući u vidu da je Mankind Divided završen sa gomilom cliffhanger situacija i otvorenih krajeva, koji su trebali da budu razrešeni u trećem i završnom delu trilogije.

Osim loše prodaje Mankind Divided, još jedan od razloga zašto se Dues Ex trenutno stavlja po strani jeste to što je trenutni fokus Square Enixa i studija Eidos Montreal u radu na novoj Timb Rider igri, čije nam je postojanje otkriveno na veoma zanimljiv način.

Naravno, tu je i nedavno najavljena saradnja sa Marvelom, koja podrazumeva rad na nekoliko velikih Avengers igara u narednim godinama, tako da će fokus i veliki deo sredstava i ljudstva otići i tu.

Ipak, Deus Ex još uvek nije potpuno zaboravljen, ovih dana je najavljen drugi story DLC za igru, pod imenom “A Criminal Past”, koji stiže 23. februara. Breach Mode iz Mankind Divided je nedavno postao samostalna free2play igra, a dobili smo i prvo Deus Ex VR iskustvo, koje takođe možete probati besplatno.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!