PLAY! ; PLAY! Zine

Domaća horor igra, Scorn, dobila prvi gejmplej trejler

Domaći razvojni studio, Ebb Software, već duže vreme radi na veoma interesantnom horor naslovu, koji je prošle godine dospeo na Steam Greenlight, a juče je objavljen i trejler koji po prvi put dublje prikazuje gejmplej mehaniku.

U trejleru pratimo protagonistu dok se provlači kroz mračne i zagušljive hodnike i koristi čudnu napravu za otključavanje vrata, gde se susreće sa čudnim, demonolikim neprijateljima. U sukobu su prisutna oružja poput pištolja i sačmare, sa veoma upečatljivim reload animacijama.

Prema prikazanom, Scorn izgleda dosta obećavajuće, međutim, razvojni studio, u kome radi nešto više od 20 ljudi, nije baš zadovoljan svim aspektima igre, ali im je za poboljšanje potreban novac. “Nakon puno razmatranja, odlučili smo da je najbolje da pokušamo i prikupimo još sredstava, što će nam da ti više vremena da ispoliramo igru i načinimo je da stvarno blista, nego da izbacimo nešto čime nismo u potpunosti zadovoljni”, rekli su iz studija.

Stoga je Ebb Software pokrenuo Kickstarter kampanju za prikupljanje preko potrebnih sredstava. Prvi cilj je da sakupe 150,000€, a ako sakupe više novca, biće kreirano i VR izdanje igre, dodaće još vrsta neprijatelja i još toga. Svako ko podrži kampanju zauzvrat dobija dodatni sadržaj, pored same kopije igre. Ako finansiranje prođe uspešno igra bi se na Steamu našla negde tokom 2018. godine.

Na stranici kampanje možete naći više detalja, a do 10. oktobra imate prilike da i vi podržite domaći razvojni tim. Pozivamo vas da pročitate naš intervju sa Ljubomirom Peklarom, idejnim tvorcem Scorna.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!