PLAY! ; PLAY! Zine

IGN kupio Humble Bundle

Ponzati medijski gigant IGN objavio je danas da je popularna internet prodavnica video igara, Humble Bundle, postala njihovo vlasništvo.

U medijskom saopštenju povodom ove kupovine, navodi se da će Humble Bundle nastaviti da posluje potpuno nezavisno praktično kao i do sada, i da će IGN imati vrlo malo uticaja na način poslovanja ove humanitarne prodavnice igara.

Humble Bundle je počeo kao prodavnica indie video igara, ali je vremenom porastao u jedno od najvećih i najpopularnijih mesta za kupovinu svih video igara, ali i digitalnih knjiga, muzike i programa.  Humble Bundle je poznat po svojim nedeljnim i mesečnim “bundle” akcijama, gde se za značajno manji novac mogu kupiti popularni naslovi “na gomili” i pritom bi dobar deo para odlazio u dobrotvorne svrhe.

Od kada je osnovan 2010. godine, pa sve do danas, Humble Bundle je u humanitarne svrhe prodajom igara donirao preko 100 miliona dolara,što je zaista impresivna cifra.

Nadamo se da ova kupovina neće imati značajnieg uticaja na ono što  Humble Bundle predstavlja i da će nastaviti da bude najbolje mesto za kupovinu igara kao što je bilo i do sada.

Ne znamo kakvi su tačno motivi iza ove kupovine, ali mnogi već glasno razmišljaju o poreskim olakšicama koje humanitarni rad donosi i načinu na koji bi to moglo da koristi kompaniji IGN.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!