PLAY! ; PLAY! Zine

Belgija potvrdila da su loot kutije kockanje, traži njihovu zabranu u celoj Evropi

Nije prošlo ni nedelju dana otkako je Belgija započela istragu kojom bi loot kutije označila kao kockanje, prvenstveno zbog igara Star Wars: Battlefront 2 i Overwatch, a već danas je potvrdila da spomenuti sistem jeste kockanje i da je kao takvo vrlo opasno po omladinu, te stoga traže njegovu zabranu u celog Evropi.

Kako VTMNews prenosi, Gejming Komisija je došla do zaključka da je “mešanje gejminga i zavisnosti kockanje”, dok ministar pravde Belgije, Koen Džins, je izjavio da je “mešanje kockanja i video igara, posebno kod mladih, jako opasno za mentalno zdravlje deteta”.

Ministar želi da u potpunosti zabrani pojavu loot kutija i sličnih sistema u video igrama, i to ne samo u svojoj državi, već na celom kontinentu, ali će taj proce potrajati zbog svog obima.

Trenutno nema mikrotransakcija u Battlefront 2, ali je Electronic Arts naveo da će se vratiti nakon određenog perioda i kada budu u potpunosti prilagođene željama igrača. Iako ova odluka izgleda kao da kompanija stvarno želi da pomogne igračima, ona dolazi veoma kasno zato što je prodaja igre za čak 60% slabija u odnosu na Battlefront 1.

Šta vi mislite da li treba u potpunosti zabraniti loot kutije i mikrotransakcije?

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!