PLAY! ; PLAY! Zine

Premijum valuta se možda i ne vrati u Star Wars: Battlefront 2

Premijum valuta i mikrotransakcije su iz Star Wars: Battlefront 2 privremeno uklonjene na sam dan izlaska, zato što su igrači pobesneli zbog gejmpleja zavisnog od mikrotransakcija, gde je bilo potrebno igrati čak 40 sati kako bi otključali samo jednog heroja.

Taj privremeni period i dalje traje, a nedavno je jedan od glavnih ljudi u kompaniji Electronic Arts, Blejk Jorgensen, kako Glixel prenosi da postoje određene šanse da se premijum valuta i ne vrati u Battlefront 2.

“U narednom periodu ćemo odlučiti da li ćemo vratiti mikrotransakcije u igru ili ne, i na osnovu čega ćemo doneti odluku daih vratimo.”

Prve promene vezane za problematičnu progresiju igrača su već načinjene, tako da se sada u arkadnom mod dodeljuje 3 puta više kredita nego pre, a loot kutije daju više materijala za kraftovanje karata. Druge promene nas očekuju već naredne nedelje.

Odustajanje od vraćanja mikrotransakcija u Battlefront 2 bi značilo ogromnu pobedu za čitavu gejmersku zajednicu, koja je burno reagovala i napravila bojkot.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!