PC

Final Fantasy XV “krekovan” pre izlaska

Prvo se govorilo da izdanje Final Fantasy XV za PC neće posedovati Denuvo zaštitu, a zatim je samo nekoliko dana pred dolazak na tržište došla zvanična objava da će igra posedovati Denuvo, što je malo razbesnelo fanove i one koji su protiv DRM sistema zaštite.

Međutim, hakeri su uspeli da zaobiđu ovu zaštitu još pre samog izlaska igre, zakazanog za 6. maj. Za krek je zaslužna kineska grupa 3DM, koja je upravo iskoristila tu naglu odluku Square Enixa da uključi Denuvo u igru.

Krek za FFXV je, prema objavi na forumu NeoGaf, napravljen na veoma prost način, zato što Demo verzija igre nije imala Denuvo, i na hakerima je bilo samo da taj .exe fajl bez zaštite kopiraju u celu verziju igre, preuzetu kao pre-load bez enkripcije sa Origin platforme.

Još uvek postoji traćak sumnje da ovo zapravo funkcioniše, ali prema nedavnoj objavi na r/CrackWatch puna igra sa krekom stvarno funkcioniše.

Denuvo trenutno poseduje 5.0 verziju i  za nju još uvek nema kreka, a 4.7 verzija je probijena tek krajem januara, a s tim je i Assassin’s Creed: Origins krekovan nakon 100 dana.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top