PLAY! ; PLAY! Zine

Final Fantasy XV “krekovan” pre izlaska

Prvo se govorilo da izdanje Final Fantasy XV za PC neće posedovati Denuvo zaštitu, a zatim je samo nekoliko dana pred dolazak na tržište došla zvanična objava da će igra posedovati Denuvo, što je malo razbesnelo fanove i one koji su protiv DRM sistema zaštite.

Međutim, hakeri su uspeli da zaobiđu ovu zaštitu još pre samog izlaska igre, zakazanog za 6. maj. Za krek je zaslužna kineska grupa 3DM, koja je upravo iskoristila tu naglu odluku Square Enixa da uključi Denuvo u igru.

Krek za FFXV je, prema objavi na forumu NeoGaf, napravljen na veoma prost način, zato što Demo verzija igre nije imala Denuvo, i na hakerima je bilo samo da taj .exe fajl bez zaštite kopiraju u celu verziju igre, preuzetu kao pre-load bez enkripcije sa Origin platforme.

Još uvek postoji traćak sumnje da ovo zapravo funkcioniše, ali prema nedavnoj objavi na r/CrackWatch puna igra sa krekom stvarno funkcioniše.

Denuvo trenutno poseduje 5.0 verziju i  za nju još uvek nema kreka, a 4.7 verzija je probijena tek krajem januara, a s tim je i Assassin’s Creed: Origins krekovan nakon 100 dana.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!