PLAY! ; PLAY! Zine

I Finska pokrenula istragu protiv Loot kutija

Talas interesovanja vlasti za predatorske sisteme Loot Kutija se nastavlja nakon što je potvrda Belgije da su Loot kutije kockanje, dovela do toga da brojne kompanije promene ili ukinu kupovinu Loot kutija u Belgiji.

Isto to je uradila i Holandija, a sada i Finska kreće u istragu. Ovo je preko svojih fanova saznao jutjuber Džim Sterling, koji je dobio prevedeni novinarski članak iz Finske koji govori o ovome. Naime, ranije u avgustu je finska komisija za regulaciju lutrije utvrdila da sistemi Loot kutija u igrama imaju jasne elemente lutrije i da s toga moraju da budu regulisane u sklanu sa odredbama i zakonima koje propisuje to regulaciono telo.

Na osnovu tih zaključaka  finskog tela za lutriju, policija na jugu Finske je pokrenula slučaj kako bi istražila ove tvrdnje, ali za sada odbijaju da daju bilo kakve dodatne informacije, poput toga koje se igre i kompanije istražuju i na kojim osnovama je otvoren slučaj. Biće zanimljivo pratiti kako će se ovo odvijati u Finskoj, ali i da li će nakon Belgije, Holandije i Finske ovo nastaviti da ima domino efekat u Evropskoj Uniji, što bi već bio ozbiljan udarac za ekonomiju Loot kutija na kojoj se mnoge moderne esport/multiplejer igre zasnivaju i bez kojih bi morale da suštinski menjaju model monetizacije.

Detaljnije o ovom slučaju u Finskoj, poslušajte u snimku Džima Sterlinga ispod.

 

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!