PC

I Finska pokrenula istragu protiv Loot kutija

Talas interesovanja vlasti za predatorske sisteme Loot Kutija se nastavlja nakon što je potvrda Belgije da su Loot kutije kockanje, dovela do toga da brojne kompanije promene ili ukinu kupovinu Loot kutija u Belgiji.

Isto to je uradila i Holandija, a sada i Finska kreće u istragu. Ovo je preko svojih fanova saznao jutjuber Džim Sterling, koji je dobio prevedeni novinarski članak iz Finske koji govori o ovome. Naime, ranije u avgustu je finska komisija za regulaciju lutrije utvrdila da sistemi Loot kutija u igrama imaju jasne elemente lutrije i da s toga moraju da budu regulisane u sklanu sa odredbama i zakonima koje propisuje to regulaciono telo.

Na osnovu tih zaključaka  finskog tela za lutriju, policija na jugu Finske je pokrenula slučaj kako bi istražila ove tvrdnje, ali za sada odbijaju da daju bilo kakve dodatne informacije, poput toga koje se igre i kompanije istražuju i na kojim osnovama je otvoren slučaj. Biće zanimljivo pratiti kako će se ovo odvijati u Finskoj, ali i da li će nakon Belgije, Holandije i Finske ovo nastaviti da ima domino efekat u Evropskoj Uniji, što bi već bio ozbiljan udarac za ekonomiju Loot kutija na kojoj se mnoge moderne esport/multiplejer igre zasnivaju i bez kojih bi morale da suštinski menjaju model monetizacije.

Detaljnije o ovom slučaju u Finskoj, poslušajte u snimku Džima Sterlinga ispod.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top