PC

Steam premašio 30 miliona korisnika u Kini

I pored toga što se vlada Kine bori protiv preterane konzumacije igara od strane omladine, Steam u najmnogoljudnijoj zemlji sveta nastavlja da okuplja veliki broj korisnika.

Tako je ova platforma za distribuciju video igara u Kini premašila 30 miliona korisnika, što je odlična brojka, a najveći vodič popularnosti i razvoja su zapravo igre domaćih, kineskih, developera.

Pošto je veliki broj igara sa zapada zabranjen u ovoj zemlji, iz jednog ili više razloga, glavni profit kompaniji Valve su donele igre kao što su The Scroll of Taiwu i Chinese Parents koje su zabeležile po nekoliko stotina hiljada prodatih primeraka i verovatno ste ih videli u Trending kategoriji ako ste nedavno posetili Steam.

I pored toga, zarada nije na nivou na kojem je bila prošle godine, već je niža za 40%, čemu je doprinela upravo gore navedena borba vlade kojom pokušava da spasi omladinu od gubljenja vida i nastanka drugih problema.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top