PLAY! ; PLAY! Zine

Volite survival igre? Volite steampunk? Bacite pogled na Volcanoids!

Survival igre su bile “all the rage” početkom ove decenije, zahvaljujući neverovatnoj popularnosti igara kao što su Minecraft i Terraria.

Ta popularnost je vremenom opala, ali daleko od toga da je nestala i i dan danas imamo gomilu hardkor fanova ovih igara, te tržište za njih svakako postoji.

Upravo je u petak najavljena jedna nova survival igra koja nam deluje zanimljivo. Zove se Volcanoids i ima veoma izraženu stimpank (steampunk) tematiku, sa gomilom zupčanika, pare, mehaničkih mašina i “žutih” metala i legura( bakar, bronza, mesing…)

Iako grafika deluje pomalo “žnj” i ne baš najsavremenije (mada autori naglašavaju da je u pitanju radno stanje igre), sam dizajn je zanimljiv, a za gejmplej će nam trebati da sačekamo i vidimo na šta će ličiti kada budemo imali više detalja i konkretnije gejmplej snimke.

Sama igra se odvija na vulkanskom ostrvu (otuda i naziv) gde se prepliću tehnologija i ljudi u borbi za resursima, i na nama će biti da izgradimo našu bazu i vršimo bušenja u potrazi za novim nalazištima.

Igra stiže u Early Access fazu januara naredne godine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!