PC

Južna Koreja pokreće istragu protiv sumnjivih mikrotransakcija u igrama

Sve više država se uključuje u istragu i borbu protiv predatroskih mikrotransakcija i loot boxes sistema u video igrama, sa Belgijom koja je već uvela mnoge zabrane kompanijama koje ne poštuju nova pravila.

Država koja je sada pokrenula istragu protiv mikrotransakcija je Južna Koreja, i njen cilj u ovoj istrazi je da pronađe “nefer” mikrotransakcije koje postoje u igrama, i koje dozvoljavaju da maloletna lica kupuju stvari u igri pravim novcem bez traženja saglasnosti roditelja.

Kako je otkriveno, pod ovu istragu spada ukupno 10 kompanija, sa Riot Games-om i Blizzard-om na čelu. Čelnik odbora koji će sprovoditi istragu je izjavio kako će nakon otkrivanja rezultata kompanije koje krše pravila morati da promene mehaniku mikrotransakcija, bilo dobrovoljno ili na silu.

Pratićemo kako će se ova situacija odvijati dalje, ali svakako očekujemo da će kompanije pod pritiskom mnogih država uvesti promene u svoje igre.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top