Vesti

Valve upozorava – pazite kome kupujete poklone!

Ovog vikenda došlo je do novih promena u Steam politici kako bi se stalno na rep beskonačnim problemima sa varalicama u multiplayer igrama, ali su promene koje neće oduševiti preveliki broj igrača.

Prvobitno je tokom poslednje letnje rasprodaje uvedeno pravilo za Counter-Strike: Global Offensive da ga više nije moguće kupiti kao poklon i proslediti Steam prijateljima niti sačuvati u inventaru poklona kako biste kasnije nekome poslali igru, napravili giveaway ili je trampili za neki drugi gift. Ovo pravilo od sada važi za sve igre koje koriste VAC (Valve Anti-cheat), tačnije više nije moguće te igre sačuvati u inventaru već ih kao poklon morate poslati prijatelju odmah tokom kupovine. Razlog za uvođenje ove restrikcije je jednostavan – Valve je primetio da ne mali broj cheatera u CS:GO i drugim igrama kupuje i po 10 primeraka tokom rasprodaje kako bi ih slali na nove naloge kada god zarade ban.

Kada već pominjemo VAC ban, druga velika restrikcija će učiniti da dobro razmislite kome želite da kupite Steam poklon. Naime, ako ste nekom igraču poklonili multiplayer igru i on iz iste dobije ban zbog malicioznih aktivnosti, vama će nadalje biti onemogućeno da tu igru kupite ponovo kao poklon.

Očekivano, reakcije komune nisu bile potpuno oduševljenje. Sa jedne strane su zadovoljni CSGO igrači koji svakodnevno imaju neprijatnosti sa varalicama u kompetitivnom modu igre, dok su sa druge strane darežljivi korisnici koji vole ponekad da putem SteamGifts i sličnih sajtova poklone drugima nešto što su kupili tokom rasprodaje. Moguće je da će upravo ove mere odvratiti određen broj igrača od pokušaja varanja u multiplayeru ali, kao što smo imali priliku da ranije vidimo, retko ko od toga potpuno odustane.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top