PC

Bez lažnih screenshotova na Steam stranama

Jedna do velikih boljki industrije video igara je komunikacija. Tačnije, predstavljanje igre pre izlaska. Tako smo imali situacije da su neke igre po izlasku izgledale znatno lošije od promotivnog materijala, ili da na njihovim Steam stranama slike ne predstavljaju stvarni proizvod. Upravo protiv toga Valve počinje da se bori sa novom politikom na servisu Steam.

Vrlo bitna promena koja se uvodi za izdavače na Steamu je da na dalje neće smeti da koriste crteže (concept art i slično), slike iz prerenderovanih animacija, kao ni slike na kojima su naznačene koje je nagrade igra dobila ili one sa opisima kao što često viđamo na mobilnim prodavnicama. Sve to je, naravno, da bi potencijalni kupac imao konkretnije informacije o onome što kupuje.

Ironično, Valve je takođe jedan od ”krivaca” ovde. Samo treba pogledati stranicu Dote 2 na kojoj sve do sada nije uopšte bilo stvarnih slika iz igre već su dominirale slike likova. Valve se nada da će svojim primerom podstaći i ostale studije da pregledaju stranice svojih igara i promene slike na realnije. Nažalost, to ne znače da će nestati takozvane ”bullshot” slike, screenshotovi uhvaćeni u nerealno velikim rezolucijama i često dodatno ispeglani u Photoshopu, ali bi trebalo da bude potrebna prevencija incidentima kao što je bio npr. No Man’s Sky koji je na svojoj Steam strani prikazivao potpuno drugačiju sliku od stvarne.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top