PC

Square Enix prodaje IO Interactive, tvorce Hitmena

Budućnost legendarne franšize, Hitman, stavljena je pod znak pitanja, pošto je japanski izdavač video igara, Square Enix rešio da proda IO Interactive. IO Interactive je danska firma, koja je 2009. godine stigla u paketu u kom je SE kupio Eidos. Square Enix je izdao zvanično saopštenje u kome je navedeno da je to odluka koja je stupila na snagu još 31. marta, samo je danas zvanično izašla i za celu gejmersku javnost.

Odluka je doneta nakon što je posle nekog vremena sagledana čitava situacija oko Hitmen serijala, pogotovo njegove verzije iz prošle godine. Očekivanja su bila velika, a Hitmen je izlazio epizodično. Kada je završena takozvana Sezona 1 novog Hitmena, i kada su finansijski aspketi stavljeni na sto, sve ukazuje na to da je takva odluka bila negativna po Agenta 47. Izlaženje igre po epizodama je trend koji u sebi nosi i negativne i pozitivne strane, ali verovatno se IO Interactive nije pitao mnogo po tim pitanju. Jednostavno, to je bilo u modi prošle godine i Square Enix je rešio da testira to i na jednom naslovu u kome to svakako nije mesto.

Ovo je očigledan razlog zašto nije bilo nekih novih vesti po pitanju sezone 2, i postavlja se pitanje kada ćemo opet imati priliku da odigramo neki novi naslov iz ovog serijala.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top