PC

Veštačka inteligencija upravlja vozilom u video igri

Zabavi nikad kraja u video igrama, ali kada su tu Grand Theft Auto 5 i veštačka inteligencija, zabava dobija sasvim novo značenje. Upoznajte Čarlsa, vozilo kojim upravljaju beskonačne linije koda Python programskog jezika.

Harison Kinsli, programer koji stoji iza ovog poduhvata, je jednostavno hteo da vidi šta auto vođen veštačkom inteligencijom može da postigne u video igri kao što je GTA 5. Nije se razočarao, a nismo ni mi. Čarls je sila sa kojom se ne može raspravljati, on ne oseća bol niti žaljenje i apsolutno je nezaustavljiv, osim naravno ako ne udari u drvo ili stenu, ili sleti u okean. Što se desi na svakih 4-5 minuta, ali samo nakratko, kada ga veštačka inteligencija resetuje lokaciju i vrati ga nazad na ulice.
Trenutno se sve što Čarls radi (i gazi) bazira na frejmu u datom momentu, tačnije vidi isto što i mi vidimo, ali Harison planira da to promeni tako što će mu podariti kratkotrajnu memoriju i sposobnost učenja u narednom periodu. Za sada situacija nije toliko loša zato što on sa lakoćom pretiče druga vozila i ostaje u desnoj traci. Problem predstavljaju raskrsnice i oštre krivine, gde su jedine žrtve pešaci i po koja životinja. Izgleda da Čarls više mari za dobru vožnju nego za život svojih sugrađana.
Sa entuzijazmom se svakog dana vraćamo strimu, koji trenutno broji preko pola miliona pregleda, i pomno pratimo Čarlsa dok juri po puteljcima i proplancima Los Santosa.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top