PLAY! ; PLAY! Zine

Fanovi biraju sledeći Final Fantasy rimejk!

Dok nestrpljivo čekamo japanski RPG Final Fantasy XII: The Zodiac Age koji izlazi u julu, jedan od glavnih ljudi iza remastera ove PlayStation 2 igre, Takaši Katano, izjavio je da im je veoma bitno mišljenje fanova dok odlučuju kojem sledećem naslovu treba da se posvete.

On je dao nagoveštaje da bi Square Enix mogao da radi na novim verzijama Final Fantasy ostvarenja koja su izašla pre PS2 ere, time uključujući Final Fantasy VI, VIII i IX. Takaši smatra da bi remake, a ne samo remaster, bio pravi potez za naslove koji su originalno izašli na starijem hardveru.

U čemu je razlika? Remaster bi podrazumevavao podizanje rezolucije na 1080p i/ili frameratea na 60fps, bez velikih promena same igre. Remake sa druge strane zahteva dosta više posla i u tom slučaju se igra suštinski pravi od početka, po uzoru na originalni proizvod. Jedan od primera je već najavljeni Final Fantasy VII Remake.

Osim VII i XII koji se iščekuju, na PS3, PS4, Viti i PC-u je već moguće igrati Final Fantasy X/X-2 HD Remaster. Kada je prvobitno izašao za PS4, ovaj remaster imao je neke probleme specifične za ovu verziju. Muzika se nakon borbi nije nastavljala već su pesme počinjale od početka a bilo je problema i sa RNG sistemom koji je činio da nasumične borbe ne budu zaista nasumične. Na svu sreću, ovi problemi su ispravljeni zakrpom ali zanimljivo je da prvi problem sa muzikom i dalje postoji u Final Fantasy VII PS4 portu koji je izašao kasnije. Nadamo se da buduće Final Fantasy verzije za novi hardver neće patiti od ovakvih mana na izlasku.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!