PLAY! ; PLAY! Zine

Grand Theft Auto V prodat u preko 80 miliona primeraka

Izvršni direktor Take-Two kompanije Straus Zelnik (Strauss Zelnick) potvrdio je javnosti da je planetarni fenomen Grand Theft Auto V prodat u  zapanjujućih 80 miliona primeraka, od puštanja igre na tržiše u septembru 2013. godine.

“Ovaj naslov nastavlja da privlači i oduševljava sve više igrača, što je naravno praćeno konstantnim povećanjem korisnika PlayStation 4 i Xbox One konzola”, izjavio je Zelnik. Takođe je izjavio kako 75% zarade ovog naslova dolazi iz prodaje fizičkih kopija, dok preostalih 25% čini digitalno izdanje.

Multiplejer komponenta, Grand Theft Auto Online, stoji iza još jedne rekordne fiskalne godine. Zarada prema rečima zaposlenih premašuje sva očekivanja. Stoga se može zaklučiti da multiplejer najviše doprinosi povratku igrača u začarani krug kupovine ingejm valute i kozmetike.

GTA V nije jedina igra Take-Two kompanije koja se dobro prodaje, tu je i Mafia III sa 5 miliona prodatih primeraka. Civilization VI do sada broji 2 miliona prodatih kopija, a kako je nedavno otkriveno, čitav Civilization serijal je prodat u preko 40 miliona jedinica. Tu je naravno i NBA 2K17, koji nastoji da postane najprodavanija sportska igra Take-Two kompanije, sa 8 miliona prodatih primeraka u prethodnih nekoliko meseci.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!