PLAY! ; PLAY! Zine

The Fidelio Incident dostupan na Steamu

The Fidelio Incident je nova avantura koju je kreirao Act3 Games studio, na čelu sa Kenom Feldmanom, bivšim umetničkim direktorom za igru God of War 3.

Igra je kreirana po ugledu na igre Dear Esther, Gone Home i Firewatch, kao i serije Homeland, Lost i The Americans. Glavna inspiracija je Betovenova jedina opera, Fidelio, koja je utkana u pozadinsku priču, ali u modernom dobu.

Priča prati Stenlija, koji preživljava avionsku nesreću sa svojom ženom Leonorom. Pri nesreći bivaju razdvojeni i jedina komunikacija među njima je radio veza. O surovom okruženju zaleđene planine, gde lako možete da se smrznete, upadnete u ledeni procep ili da popusti led i završite u ledenoj vodi, morate pažljivo istraživati, ali vreme koje prolazi smanjuje verovatnoću da ćete spasiti Leonoru. Dok tragate za svojom dragom, skupljate delove njenog dnevnika koji otkriva detalje iz života u Irskoj osamdesetih godina prošlog veka i razloge zašto su bežali kada se desila nesreća.

Stenliju glas daje Glen Keog (Glenn Keogh), Irac poznat po ulogama u filmu Transformers: Age of Extinction i serijama Once Upon A Time i Sons of Anarchy. Prihvatio je ovu ulogu kako bi dao autentičnost glavnom junaku.

Zahvaljujuću Unreal 4 endžinu, okolina izgleda prelepo u svojoj smrtonosnoj hladnoći. Ako volite igre sa akcentom na priči i zagonetkama, dajte šansu ovom naslovu.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!