PLAY! ; PLAY! Zine

Da li je The Last Night najlepša igra prikazana na E3?

U moru velikih naslova i objava prikazanih na upravo završenom E3 festivalu, tokom Majkrosoft konferencije se izdvojilo delo pod imenom “The Last Night”.

Kako kažu iz studija Odd Tales, koji radi na ovoj igri, u pitanju je post-sajberpank akcioni platformer, smešten u distopijski svet gde čoveka razara osećaj besmisla prouzrokovan razvojem tehnolgije i veštačke inteligencije, koja je praktično preuzela sve poslove i sve radi i stvara umesto nas.

Dakle, ne, ovo nije priča kakvu obično očekujemo od distopije, gde zle korporacije ili vlade brutalno vladaju i eksploatišu ljude i planetu, ili o pobunjenim robotima ala Matriks, već više filozofski obrt na čovekovo postojanje i izgubljeni smisao. Čini nam se da su autori uboli u centar sa opisom igre na Steam stranici, gde kažu da ljudi u svetu ove igre “definišu sebe stvarima koje konzumiraju/koriste, a ne onime što stvore” (“defining themselves by what they consume, not what they create”), što je posebno jezivo imajući u vidu da već sada živimo u vrlo sličnom potrošačkom društvu.

Osim odličnog narativa i premise priče, ono što je igru izdvojilo jeste zadivljujuća vizuelna prezentacija sa 3d pixel art stilom i gomilom neonskih boja koje i očekujemo od sajberpank naslova.

The Last Night će se pojaviti za Xbox One, PS4 i PC negde tokom 2018. godine, a ono što dodatno uliva poverenje u kvalitet igre je izdavač Raw Fury, koji nam je ove godine već doneo sjajnu narativnu igru u vidu What Remains of Edith Finch.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!