PC

Gejb Njuel među 100 najbogatijih Amerikanaca

Informacija u naslovu verovatno neće začuditi nikoga ko se bar malo razume i prati industriju video-igara.

Pomenuta industrija teška je preko 100 milijardi dolara (vrednija od filmske), a dobar deo njenog plasmana ide preko platforme Steam, čiji je vlasnik Valve, a čiji je vlasnik svima omiljeni bucmasti bog Gejb ( Gabe Newell ).

Prema Forbsovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca, prepodobni Gaben se nalazi na izuzetno visokoj 97. poziciji sa procenjenim bogatstvom od oko 5 i po milijardi dolara.

Inače, Forbsova lista top 400 je ove godine značajno “ojačala”, odnosno da biste se našli na njoj morate raspolagati sa bogatstvom od bar 2 milijarde dolara, koliko teže neki od poslednjih ljudi na ovoj listi od 400 najbogatijih.

Naravno, danas najmanji deo u udelu ovih 5 i po milijardi imaju same video-igre, dok najviše para svakako dolazi od distribucije igara na Steamu, ali i kontroverznog i već pomalo sramnog Loot box sistema, koji čine okusnicu monetizacije Valveovih igara CS:GO i Dota 2.

Što reče jedan korisnik Reddita, “Vlasnik najvećeg kazina koji postoji”.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top