PC

Epic Games bi odustao od krađe ekskluziva kada bi Steam počeo da daje veći procenat developerima

Ono što najviše smeta igračima kada je Epic Games platforma u pitanju je to što se ekskluzive uzimaju sa Steama i par nedelja pre izlaska, ali ova kompanije ne radi to kako bi bila bezobrazna, već zarad boljitka developera i izdavača.

U prethodnim mesecima je bilo dosta navoda i analiza koje su otkrivale da Steam izuzetno šteti developerima što im uzima 30% od zarade, a što je Epic Games iskoristio kako bi sebe izgradio.

Sada je otkriveno da bi Epic Games istog momenta prestao sa ugovorima o ekskluzivnosti samo kada bi Steam developerima ostavio 88% od prodaje.

Epic uzimanje velikog procenta od ljudi koji su se vraški potrudili da naprave neku igru smatra najvećim problemom u PC gejmingu, i da bi njegovo rešavanje dovelo do fantastičnih rezultata.

Pitanje je da li Steam toliko daleko i smanjiti procenat koji uzima, ali je predlog kompanije Epic svakako zanimljiv i pozitivan za developere i izdavače.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top