Mobile

AMD i Samsung sarađuju kako bi kreirali grafičke čipove visokih performansi

Mobilni gejming raste iz dana u dan ubrzanim tempom, a u nekim zemljama je čak i premašio ostale oblasti po popularnosti.

Velike kompanije su svesne ove ekspanzije i znaju da moraju da reaguju kako bi ostale relevantne na tržištu. Ovo je dovelo do toga da AMD i Samsung ostvare strateško partnerstvo za kreiranje posebnih grafičkih čipova.

Kompanija AMD, koja slavi 50. godina postojanja, je rešila da ostvari veći proboj na mobilno tržište tako što će za Samsung telefone izrađivati grafičke čipove visokih performansi i niske potrošnje.

Nije poznato mnogo detalja o samim čipovima i njihovoj snazi u odnosu na popularne Snapdragon i Tegra čipove, ali je AMD otkrio da će oni biti bazirani na RDNA arhitekturi koja je tek nedavno otkrivena.

Ovo partnerstvo će doneti brojna poboljšanja i ogromnu snagu u mobilne telefone. Ne znamo da li je pre 50 godina AMD uopšte sanjao da će toliku snagu moći da smesti u džep korisnika, ali zaslužuje sve pohvale.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top