PC

Koje pitanje muči studio iza Star Wars: Battlefront 2?

Na sam spomen igre Star Wars: Battlefront 2 odmah pomislimo da se radi o najvećem debaklu ove decenije u industriji video igara, a sve to zahvaljujući pohlepi izdavača i mikrotransakcijama.

Zbog prenatrpanosti igre elementima koje je moguće otključati samo kroz pravi novac, igrači su digli veliku prašinu i pobunili se protiv predatorskih mehanika, zbog čega se Battlefront 2 prodavao ispod očekivanja i predstavlja pravi neuspeh za izdavača i razvojni tim.

Jedan od članova razvojnog tima je za portal GamesIndustry govorio o tom paklenom lansiranju igre i o tome da mnoge u studiju muči pitanje kakva bi igra bila da je stigla u javnost kako je trebala i bez ozloglašenih mikrotransakcija.

To jeste dobro pitanje, ali sada je kasno za tako nešto i trebalo se razmišljati o tome daleko ranije. Ono što je ohrabrujuće developerima je da je mala ali požrtvovana zajednica, koja je ispratila brojne promene od izlaska, izuzetno zadovljna stanjem igre i to predstavlja dodatnu motivaciju razvojnom timu da nastavi sa radom na igri.

Kao primer su naveli Rainbow Six Siege koji je imao izuzetno loš početak, a sada je jedna od najigraniji pucačina na tržištu, pa tako misle da i Battlefront 2 može isto da očekuje.

DICE će nastaviti da radi, i u narednim mesecima nas očekuju nove mape, multiplejer i singlplejer modovi igranja, karakteri i još dosta toga što obećava novi sadržaj.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top