PC

Twitch sedištu u San Francisku prećeno masovnom pucnjavom, zaposleni radili od kuće tog dana

Svedoci smo velikih tragedija koje su zadesile SAD proteklog vikenda, kada je više od 30 ljudi ubijeno i na desetine povređeno u masovnim pucnjavama.

Sve ovo ponovo je uzburkalo javnost Amerike, a ni video igre nisu pošteđene, pošto je predsednik Tramp i njih naveo kao jedan od krivaca i “glorifikacije nasilja”.

Juče su i zaposleni u najpopularnijoj striming platformi Twitch osteli na svojoj koži pretnje ovakvim nasiljem, jer im je stigla anonimo upozorenje u kojom im je brutalno zaprećeno da će biti “poubijani u masovnoj pucnjavi”.

Ovo je shvaćeno ozbiljno, pa im je tog dana uprava Twitcha rekla da rade od kuće, kako ne bi rizikovala ništa, te je sedište firme u San Francisku danas i juče bilo praktično prazno.

Policija je odmah bila upoznata sa slučajem i sada istražuje sve okolnosti, a mi se nadamo da je u pitanju bio samo neslani trol nekog ko je nezadovoljan moderacijom ili nečim sličnim, a ne neka ozbiljna namera.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top