PC

Google Stadia u 2020. godini dobija preko 120 igara i proširuje broj podržanih uređaja

Prvi veliki korak na polju strimovanja igara putem interneta je prošle godine napravila kompanija Google, s tim što je taj korak bio kao po ledu i doneo je više problema nego pogodnosti osobama koje su se pretplatile.

Tim koji stoji iza Stadia servisa ima velike planove za 2020. godinu, što je sada podeljeno na zvaničnom blogu. U prvom planu je proširenje ponude dostupnih igara, i povećanje brojke sa trenutnih 22 na 120 naslova, kako onih već dostupnih tako i potpuno novih igara.

Od ostalih planova ističe se proširenje Android uređaja na kojima će biti moguće igranje igara iz oblaka, podrška za 4K gejming putem pretraživača i sa Stadia kontrolerom, što je samo početak, pošto se za dalji period gaje još veće ambicije.

Na istom blogu su objavljena i dostignuća koja, nažalost, uopšte ne osvetljavaju obraz platforme, jer se radi o nekim mizernim dodacima i ispravkama, dok su korisnici i dalje u velikim problemima. Problemi se ogledaju u tome da servis koji su platili po punoj ceni ne mogu da koriste onako kako je reklamirano, i u mnogim slučajevima se ne dostiže obećani 4K kvalitet i pored visokih brzina interneta i niske latencije.

Iako ovi planovi deluju ambiciozno i obećavajuće, sama objava otkriva da Google ne želi da se posveti rešavanju postojećih problema koji su već odbili veliki broj korisnika, već nastavlja da prodaje maglu, a pritom krivicu za probleme svaljuje na same developere.

Nadamo se da između redova postoje i planovi za ispravljanje problema, kao i da će se usaglasiti cene igara koje se takođe moraju kupiti pored same pretplate, jer se desilo to da je Darksiders Genesis za 10$ skuplji nego na standardnim platformama za distribuciju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top