Mobile

Iznenada lansirana Facebook Gaming aplikacija je direktni rival Mixer i Twitch platformama

Kako ne bi došlo do zabune odmah na početku, Facebook Gaming kao pojam postoji već duže vremena, u vidu specijalnog odeljka Facebook platforme i zvanične aplikacije gde je moguće pratiti brojne strimere, a sada je lansirana specijalna aplikacija Facebook Gaming, namenjena isključivo strimovanju igara.

Iako važi za platformu sa najviše korisnika na svetu, Facebook nije uspeo da do sada strimovanjem igara značajnije ugrozi gigante poput Twitcha i Mixera, ali sada pokazuje da je još uvek rano za odustajanje. Facebook aplikacija je iznenada lanisirana ranije nego što je planirano, verovatno kako bi se iskoristila situacija sa korona virusom i primoranost velikog broja ljudi da ostanu od kuće.

Aplikacija je namenjena Android i iOS uređajima, dok je za korisnike na računarima kreiran poseban sajt. Ono po čemu se aplikacija ističe jeste pružanje boljeg iskustva praćenja strimera sa više opcija za obe strane, poput strimovanja gejmpleja direktno sa telefona bez ikakve druge opreme, i pristupa Instant Games biblioteci unutar same aplikacije.

Vidljiv je trud da se Facebook Gaming probije među konkurencijom, ali se primećuje i da ujedno pokušava da se prilagodi rastućem tržištu, pošto veći fokus pruža ga mobilnom gejmingu, koji je u pravoj ekspanziji i na putu da nadmaši ostale sekcije.

Videćemo koji dalje korake planira kompanija, i da li će poput Mixera pokušati da ugrabi nekog od najpopularnijih strimera, ne bi li dobio na dodatnoj popularnosti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top