PC

Najbolji GTA 5 modovi

najbolji GTA 5 modovi

GTA 5 je izuzetno uspešna igra, koja je ostala popularna i nekoliko godina nakon izlaska. Uspeh leži u aktivnoj podršci za GTA Online komponentu, kao i odličnu singlplejer kampanju koja je dodatno obogaćena modovima. Play!Zine je za vas pripremio listu najboljih GTA 5 modova kojima možete promeniti iskustvo i zabaviti se kao nikad pre.

Modovi koji se nalaze na ovoj listi dolaze iz različitih kategorija, manipulacije mehanikama, grafičko doterivanje, ekspanzija gejmpleja i slično, tako da će se za svakoga naći nešto.

Pročitajte još: GTA 5 je besplatan na Epic Games Store

Iron Man

Grand Theft Auto V je moguće iskusiti iz ugla tri karaktera – Majkla, Frenklina i Trevora – ali sa modovima je ponuda proširena i na superheroje. Modova koji vas stavljaju u odore superheroja ili junaka iz anime serija ima dosta, ali je nama iz ponude najzanimljiviji onaj koji stavlja u metalni oklop Tonija Starka. Ovaj Iron Man mod je baziran na osnovu Mark 50 odela iz filma Infinity War, što znači da imate dodatnu potporu pri letenju i solidan arsenal oružja. Dobar detalj je što možete lebdeti dok napadate pošteni narod Los Santosa(ne osuđujemo)

Preuzmite ovde

Complex Control

Možda zvuči kao da je ovaj mod namenjen pobošljanju mehanike upravljanja u igri, ali varate se. Ovaj mod značajno menja gejmplej igre kombinovanjem Battle Royale i rogue-lite elemenata. Igrate kao avatar, proceduralno generisana osoba sa sposobnošću transformisanja i specijalnim sposobnostima. Pravila igre nalažu da za pobedu morate ostati jedini preživeli u zoni, a onda novi meč počinje i vi se premeštate na nasumično odabrano mesto na mapi.
Za ovaj mod je preporučljivo da posedujete original verziju, pošto se dosta elemenata koristi iz nedavnih multiplejer dodataka.

Preuzmite ovde

GTA 5 Redux

GTA V Redux je mod koji se primarno bavi kozmetičkim upliftingom grafike. Los Santos će izgledati lepše nego ikad sa ispeglanim teksturama i proširenom paletom boja i to bez dodatnog žrtvovanja frejmrejta. Osvetljenje i novi oblaci su nešto zbog čega ćete zastati da se divite novonastalom realizmu u igru, ali to nije sve. Ovaj ambiciozni mod prilagođava gejmplej komponentu sa prefinjenim mehanikama vožnje, boljim napucavanjem i ostalim inovacijama.

Preuzmite ovde

Red House

Ako želite da dodatno obogatite singlplejer iskustvo nakon završene kampanje, Red House mod donosi nove pljačke, preko 20 posebno dizajniranih misija i pritom imate telohranitelje koji će vam pomoći. Red House dobar deo ovog sadržaja povlači iz GTA Online, tako da ovde bez ometanja možete sami rešavati misije i pljačkati. Mod je obogaćen dodatnim misijama koje morate rešavati u stealth maniru, tako da dobijate veći izazov u igranju.

Preuzmite ovde

Pročitajte još: Najbolji vizuelni modovi u igrama

GTA Space

Ako ste se zasitili Los Santosa i želite da odete negde druge, GTA Space vas vodi van planete Zemlje. Ovaj mod uvodi element priče, prema kojoj vanzemaljci dolazi i vi se morate izboriti protiv njih, što zahteva odlazak u svemir i obilazak planeta. Mod donosi skromni broj misija, ali je izuzetno zanimljivo videti šta je mala grupa modera uspela da postigne u jednoj igri.

Preuzmite ovde

Open All Interiors

Ovo je jedan od esencijalnih modova ako želite da Los Santos istražite temeljno. Open All Interiors ne otvara sve građevine u igri, ali vam daje šansu da obiđete neke koje su inače dostupne samo tokom prelaska određenih misija, ili one koji su obrisani iz finalne verzije igre. Ti prostori neće biti prazni, već ovaj mod u njih uvodi i NPC karaktere.

Preuzmite ovde

NaturalVision Remastered

Još jedan mod koji se bavi grafičkim poboljšanjima se našao na ovoj listi. NaturalVision Remastered je tu da se postara da vremenske prilike, ambijentalne boje i okruženja u GTA 5 budu što bliža fotorealizmu, a čini nam se da je odrađen odličan posao. Kreator Razed je u ovaj mod uložio preko 1200 sati rada, i moramo priznati da je vredelo. Natural Vision Remastered je nekoliko puta nadograđivan pa tako ovaj naslov izgleda lepše nego ikad.
P.S. Tokom 2020. godine se treba pojaviti NaturalVision Evolved, još prefinjenije verzija ovog moda.

Preuzmite ovde

Singleplayer Snow

Zima je neizostavna tema kada je reč o GTA igrama. Svaki naslov u ovom serijalu ima snežni mod, pa i petica. Ovde je mod moguće uključiti/isključiti samo pritiskom na jedan taster, a kada ga uključite ceo Los Santos dobija praznično raspoloženje. Ovo nije samo vizuelni mod, već se i upravljanje vozilima otežava u zavisnosti od snegom pokrivene podloge, a i zvučni efekti su prilagođeni. Ovaj mod se najbolje uklapa kada je aktivna vremenska pojava snega.

Preuzmite ovde

GTA 5 Pedestrian Riot

Odnos vašeg karaktera je uvek isti, vi ste za njih bog i batina a njima samo preostaje da beže ili da dočekaju šta ste za njih pripremili. Ali ne i sa Pedestrian Riot.  U ovom modu je agresivnost pešaka podignuta na maksimalni nivo tako da na ulicama vlada prava apokalipsa. Svako je naoružan do zuba sa ciljem da ubije svakog ko mu se nađe na putu, a tu spada i vaš karakter. Čitavo osoblje sprovodilaca zakona je otilo na zasluženi odmor, dok na ulima vlada haos. Svi su ustali na levu nogu, a vi u opcijama određujete koji je razlog za tako nešto.

Preuzmite ovde

GTA V RPG

GTA V RPG mod je tu da se izbori protiv linearnosti koja postoji tokom prelaska GTA V priče, i to dodavanjem stabla veština nalik onom iz Fallout i Elder Scrolls igara. Sa ovim modom imate opciju da odaberete neku klasu, i zatim krećete na avanturu rešavanja kvestova, sakupljanja iskustva i izgradnju umeća svog karaktera. Ne zaboravite i loot u igri. RPG mod se konstantno proširuje, pa je od početka dodata nadogradnja vozila, oružja i dodatne mini-igre kojima možete ubijati vreme. Odlična zabava u jednom modu.

Preuzmite ovde

Project London

Los Santos je fiktivni grad smešten negde u Sjedinjenim Američkim Državama, to je već svima jasno. Međutim, kako bi bilo kada bi se radnja prebacila na drugu stranu okeana, odnosno London. Odgovor na ovo pitanje daje Project London mod. On ne prenosi čitavu igru na novi mapu, već postojeće teksture menja novim, britanskim, pa tako možete videti stadion Vembli, Londonsku vatrogasnu stanicu, Hitrou aerodrom, poznate ulice i brojne druge znamenitosti.
Mod izgleda odlično, ali nažalost više nema aktivnu podršku developera.

Preuzmite ovde

Kamiondžije

Trucking Missions mod vas stavlja sa elanom za volanom, na rešavanje velikog broja misija koje od vas zahtevaju transport robe između naseljenih i ruralnih regija. Inspiracija za ovo se vuče iz Euro Truck Simulator, s tim što u GTA 5 imate priliku da iz kamiona iskočite i direktno se obračunate sa vozačem koji vam ide na živce. Samo pazite da se ne obračunate vozilom, pošto morate paziti na štetu kamiona i tovara. Ovaj mod je preporučljivo upotpuniti proširenim realizmom koji zahteva dolivanje goriva u rezervoar.

Preuzmite ovde

GTA Vice City Remastered

Ah, Vice City. Slatka uspomena svakog obožavatelja GTA serijala, ali i video igara generalno. Moderi praćeni nostalgijom su otpočeli zanimljiv projekat nazvan Vice City Remastered, sa ciljem da ovaj stari naslov izgrade u RAGE endžinu koji pokreće peticu. Mod je postigao odličan uspeh, pošto je čitava Vice City mapa dostupna kao DLC, ali sa grafičkim osveženjem i nekim novim detaljima. Grad je funkcionalan i odličan za prisećanje na original, samo nam još fali Tomi.

Preuzmite ovde

GTA Zombiji

I za kraj Zombiji. Zašto ne dodati survival element u GTA 5 i to sa sve zombijima. Pred vama su talasi hodajućih koje možete vraćati u zagrobni život metodama koje vam se najviše dopadaju. Za to što ulice čistite od zombija dobijate i nagrade. Ovaj mod funkcioniše kao dodatak koji se aktivira pritiskom na određeno dugme, tako da se odjednom vi nalazite kao jedini preživeli.

Preuzmite ovde

Ovo je samo delić beskrajne ponude modova koje možete pronaći na sajtovima posvećenim promenama, a ako želite da se bavite dodatnim istraživanjem posetite ove sajtove:

Nexus Mods

GTA5-mods

Koji se mod vama najviše dopada?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top