PC

Epic Games je do sada podelio besplatne igre u vrednosti od oko 2100 dolara

Epic Games smatra da monopol koji Steam vodi na polju digitalne distribucije igara na PC platformi dosta šteti developerima, jer jako malo novca dobijaju za njihov teški trud. Zato je krajem 2018. godine pokrenuo svoju platformu sa ciljem da se pruže bolji uslovi prodaje putem kojih više novca ide ka kreatorima, dok bi Epic uzimao samo delić.

Uslovi prodaje su se svakako dopali developerima, ali je problem bio privući korisnike da sa Steama pređu na Epic Games prodavnicu. Tako je odlučeno da se igračima na svake dve nedelje podeli neki naslov potpuno besplatno što bi ih primoralo da ostanu na platformi.

U prethodnih 18 meseci, koliko traje ovo darivanje kompanije Epic Games, tempo deljenja igara je povećan, pa tako svake nedelje dobijamo besplatne naslove, i ponekad je to više igara od jedne, u zavisnosti prilike.

Prema istraživanju koje su sprovele kolege sa portala PCGamesN, do sada je podeljeno 108 igara kao deo besplatne promocije, a kada se u obzir uzme njihova standardna cena na platformi(bez popusta), ukupna vrednost svih igara je oko 2140 dolara.

Ako niste propustili nijedan naslov koji je deljen besplatno, onda je teoretska vrednost vašeg naloga preko 2000 dolara. U svakom slučaju, ukupan broj besplatno datih igara je ogroman i vidi se da je Epic Games bio dosta darežljiv, pogotovu pošto nije delio samo manje indie naslove, već i popularne AAA igre, kao što je Batman trilogija, a trenutno je i dalje za preuzimanje besplatan GTA V.

Epic je najavio da će sa deljenjem besplatnih igara nastaviti i u narednim mesecima, odnosno do kraja godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top