PC

The Last of Us 2 je zabranjen na Bliskom istoku

Sa približavanjem izlasku, regulaciona tela širom sveta postavljaju preporučeni rejting za nadolazeću igru The Last of Us 2. To uglavnom znači da će se odrediti starosna dob igrača koji će smeti da igraju, ali je kao rezultat toga igra zabranjena u državama Bliskog istoka.

The Last of Us 2 je pre par meseci bio prisutan na verzijama Playstation prodavnice u zemljama tog regiona, ali je sada primećeno da igru nije moguće prednaručiti i nje više nema u ponudi. Druga nadolazeća Playstation ekskluziva, Ghost of Tsushuma je i dalje pristupna i moguće ju je naručiti.

Ovo znači da je igra zabranjena u zemljama tog regiona, kao što su Saudijska Arabija i Ujedinjeni Emirati, a razlog za zabranu verovatno dolazi iz sadržaja koji The Last of Us 2 nudi sa pričom. Igra će se baviti LGBT temama, i prikazivaće istopolnu vezu protagonistkinje Eli tokom čitave kampanje, a procureli spojleri otkrivaju da će jedna od tema igre biti i prikazivanje religije u negativnom svetlu, što je takođe moglo imati uticaja na odluku o zabrani igre.

The Last of Us 2 izlazi 19. juna, a Naughty Dog svake nedelje deli klipove koji otkrivaju dodatne detalje o igri.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top