PC

Epic Games platforma je zahvaljujući misterioznim besplatnim igrama imala rekordni broj aktivnih korisnika

Besplatne igre su glavni faktor koji privlači stare i nove korisnike na Epic Games Store, i ujedno omogućava rast ove platforme. Od decembra 2018. godine, kada je EGGS pušten u rad, podeljeno je na stotine igara ukupne vrednosti preko 2100 dolara.

Najveći uticaj na zainteresovanost fanova imala tek nedavna promocija unutar promocije, nazvana The Vault, koja je trajala tokom maja za vreme velike letnje rasprodaje. Umesto unapred određenih naslova, kupci su morali da čekaju svaki četvrtak i 17h za otkrivanje besplatne igre velikog kalibra.

Tokom ove promocije podeljene su jako popularne igre, GTA 5, The Civilization VI i Borderlands Handsome kolekcija. Zahvaljujući ovim igrama, pogotovu kada je u pitanju GTA 5, Epic Games platforma je dobar deo vremena bila nedostupna za upotrebu zbog preopterećenja servera.

Broj mesečno aktivnih korisnika je dobio značajno povećanje tokom maja, sa preko 61 miliona korisnika, dok je najveći broj ljudi koji se u istom trenutku nalaze na platformi oko 13 miliona. Ovo je Epic označio kao veliki uspeh za platformu, čime je nastavljen brzi rast.

Ove brojke su i dalje niske kako bi ugrozile Steam, ali Valve svakako treba da se zabrine, pošto se EGS polako približava rekordima parne platforme, u vidu 24 miliona konkurentnih korisnika i 95 miliona mesečno aktivnih korisnika.

Epic Games je već izjavio da deljenje besplatnih igara pomaže istim da se još bolje prodaju na drugim platformama, tako da je to značajan dobitak i za same developere.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top