Mobile

Tužba u najavi? Microsoft će zaobići pravila na iOS platformi posebnom verzijom xCloud servisa

xCloud servis kompanije Microsoft za strimovanje igara putem oblaka počeo je sa radom sredinom prošlog meseca na Android uređajima, dok su na iOS platformi uskraćeni tog iskustva zbog pravila i monopola koji Apple vodi.

Međutim, Microsoft ne odustaje od plana da strimovanje iz oblaka donese na iOS i već ima ideju kako će to učiniti. Zaobići će blokadu, kreiranjem opcije da se Game Pass koristi putem pretraživača, a ne kao aplikacija, što i Amazon planira da učini sa Luna striming servisom.

Fil Spenser, vođa brenda Xbox, je izjavio kako će definitivno Game Pass dovestio na iOS i da se na tome već radi. Plan je da se rešenje u vidu pretraživača donese negde tokom naredne godine.

Apple garantovano radi na nekom svom servisu koji bi bio proširenje na Apple Arcade, što je verovatno razlog zašto želi da ograniči drugim kompanijama pristup, Videćemo da li će ovaj plan kompanije Microsoft uspeti ili će dobiti tužbu od strane Apple, koji je već pokazao zube kada je u potpunosti uklonio Fortnite zato što je Epic Games pokušao da zaobiđe taksu od 30% zarade.

Naravno, Microsoft radi na tome i da strimovanje iz oblaka proširi na još platformi, pa bi tako xCloud uskoro trebao doći na Xbox i PC platforme.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top