Mobile

Šest novih Dragon Quest igara stiže na različite platforme

Square Enix je rano jutros po našem vremenu strimovao onlajn prezentaciju koja je najavila šest novih igara iz Dragon Quest franšize. Iako smo određene igre očekivali da vidimo, događaj nikako nije razočarao. 

Seriju najava otvorila je Dragon Quest Keshikeshi pazl igra za iOS i Android uređaje. Igra će biti lansirana u Japanu ove godine, a možemo očekivati i internacionalnu verziju. 

Saznali smo i novosti o Version 6, sledećoj ekspanziji Dragon Quest X. Gejmeri iz Japana će ove godine moći da je probaju, a nemamo nikakve informacije da li postoje planovi za globalno izdanje.

Pošto smo pomenuli Dragon Quest X, otkriveno je da bi interesantna verzija igre trebala da stigne u Japan početkom sledeće godine. Dragon Quest X Offline će biti igra koja ne zahteva onlajn konekciju, a nije pomenuto da li će igra izaći i za zapadno tržište.

Square Enix takođe radi i na kompletno novoj 2D igri čiji stil dosta podseća na Octopath Treveler. Ovo je rimejk klasika iz 1988. godine Dragon Quest III: The Seeds of Salvation, a developeri planiraju da Dragon Quest III HD-2D Remake ima gobalno lansiranje, dok datum još nije poznat. Kreator Judži Hori je pomenuo da bi voleo da rimejkuje prvi i drugi deo.

Objave su nastavljene sa Dragon Quest Treasures igrom. Glavni karakteri u igri su Erik i Mia iz Dragon Quest IX, a ovaj netradicionalni JRPG će se baviti njihovim detinjstvom i lovu na blago. Square Enix za ovu igru planira istovremeno lansiranje širom sveta.

Poslednja trunka novih informacija vezana je za Dragon Quest XII: The Flames of Fate, koji je najavljen kratkim tizerom. Malo dodatnih informacija je poznato o ovom naslovu, a čini se da je ton u igri malo mračniji i više se koncentiše na starije gejmere. Prepoznatljvi sistem poteznih borbi će biti promenjen, a kompanija želi da igru izbaci u svim regijama.

Dragon Quest serijal je do sada prodao 82 miliona kopija širom sveta.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top