PC

Valve potvrdio da Steam Deck dolazi u februaru

Nestašica čipova koja je u toku i dalje utiče na dostupnost proizvoda u industrijama zavisnim od silikona, a najnoviji primer je Nvidijin RTX 2060 12GB GPU. Valveov Steam Deck takođe je postao žrtva nestašice ranije ove godine, što je primoralo kompaniju da odloži lansiranje svog ručnog računara za igre za tri meseca. Međutim, u nedavnom intervjuu za PC Gamer, Valve je uverljivo rekao da će njegova prenosiva Steam mašina biti puštena u prodaju u februaru.

Dizajner Greg Kumer kaže da je kompanija „još uvek razočarana što smo morali da pređemo sa kraja ove godine na početak sledeće. Ali da, svi znaci ukazuju na to da možemo da isporučimo u februaru”.

Nažalost, Valve je bio blizu dostizanja tačke u kojoj neće morati da odlaže Steam Deck, ali nije bio u stanju da obezbedi oko 50 komponenti u kategoriji  mikročipova od više proizvodnih partnera. Od tada, međutim, članovi Steam Deck tima su posvećeni da osiguraju da će se navedeni delovi pojaviti na vreme.

Jasno je da Valve čini sve što može da osigura uspeh Steam Deck-a. Pored testiranja svake igre dostupne na Steam-u, kompanija je nedavno objavila zakrpe za sopstvene igre koje će nesumnjivo pomoći u kompatibilnosti sa ovom prenosivom konzolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top