PlayStation 5

Sony registrovao novi PS5 model u Japanu

Čini se da je Sony Interactive Entertainment registrovao novi PlayStation 5 model.

U aprilu je kompanija dobila sertifikat o dizajnu konstrukcije za nešto što izgleda kao novi model serije „CFI-1200“ koji sadrži ažuriranu opremu.

Proizvod je dobio sertifikat o dizajnu od strane japanskog Ministarstva unutrašnjih poslova i komunikacija, što osigurava da je radio i bežična komunikaciona oprema u skladu sa određenim tehničkim standardima.

Hardver za lansiranje PS5 koristi šemu numerisanja modela CFI-1XXX, dok revidirani hardver objavljen 2021. godine koristi šemu CFI-11XX.

Prošlog maja je objavljeno da će Soni započeti proizvodnju redizajna PS5 2022. godine, koji će imati „novi polu-prilagođeni“ 6nm CPU iz AMD-a, što je velika promena.

Tajvanski poslovni sajt DigiTimes tvrdi da dobavljači, uključujući livnicu poluprovodnika TSMC, planiraju da počnu da proizvode redizajniranu PS5 konzolu između drugog i trećeg kvartala ove godine.

Prošlogodišnji redizajnirani PS5 bio je isključivo fokusiran na komponente i nije imao nikakve značajne spoljne promene. Ovo bi mogao biti slučaj ponovo sa novom, sada registrovanom, serijom CFI-1200.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top