PlayStation 5

15 godina bi bilo potrebno da Final Fantasy 16 bude open-world

Producent Final Fantasy 16 je tvrdio da je razlog zašto igra nema otvoren svet taj što bi za nju onda trebalo deceniju i po da se pojavi.

U novom intervjuu u najnovijem izdanju časopisa Famitsu, Naoki Yoshida je objasnio da smatra da su mu drugi elementi važniji u definisanju onoga što čini igru Final Fantasy, i da bi pokušaj da je učini otvorenim svetom povrh svega ostalog bio korak predaleko.

„Kada sam igrao prvu Final Fantasy, mislio sam da je ’ovo je igračko iskustvo poput filma’“, objasnio je Jošida.

„Produkcija, tajming dijaloga, drama, zvuk—svi su kombinovani da bi stvorili najveće moguće iskustvo igranja. Kada su Chocobo ili Moogle uključeni, mislio sam da je to već bilo iskustvo Final Fantasy. To iskustvo igre mora da se oseti i u Final Fantasi XVI.

„Kada se razmatraju četiri glavne tačke, verujem da je praktično nemoguće tražiti sve. Da smo imali period razvoja od oko 15 godina, možda bismo imali priliku da izazovemo sebe sa otvorenim svetom. Na kraju krajeva, skoro je nemoguće u smislu vremena i troškova stvoriti globalnu priču u otvorenom svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top