Vesti

Da li je Fallout 4 crna ovca Bethesda?

Fallout 4 će dobiti posebno ažuriranje 2023. godine koje će prilagoditi igru novim konzolama sledeće generacije. Iako je ovo sjajna vest za fanove igre, Bethesda je neuobičajeno tiha kada je u pitanju ovo važno izdanje.

Sa približavanjem datuma izlaska ažuriranja za Fallout 4 na novu generaciju konzola, još uvek se mnogo ne zna o tome šta će tačno ono doneti. Kada uporedimo tretman koji Fallout 4 dobija za novu generaciju konzola sa verzijama Skyrim-a za nove konzole, primećuje se jasna razlika u pristupu koja može odražavati stav Bethesde prema ove dve popularne igre.

Nedostatak pompe za Fallout 4 Next-Gena

Ažuriranje za novu generaciju za Fallout 4 je prvi put najavljeno u oktobru 2022. godine kao deo niza najava povodom 25. godišnjice ove franšize. Iako je najava napravljena pre osam meseci, Bethesda nije objavila mnogo informacija o tome niti je reklamirala ovo ažuriranje.

Potvrđeno je da će besplatno ažuriranje za novu generaciju uključivati performanse i kvalitetne režime, kao i više Creation Club sadržaja i niz popravki grešaka za Fallout 4. Postoje i drugi glasine o tome šta će ažuriranje za novu generaciju doneti, kao što je potpuno novi sadržaj iz Fallout New Vegas-a za Fallout 4, ali trenutno ove glasine nisu potvrđene. S obzirom na to da je ažuriranje za novu generaciju Fallout 4 planirano za izlazak 2023. godine, mnogi su očekivali da će Bethesda primeniti mnogo temeljniji i koncentrisaniji nivo marketinga i komunikacije o projektu.

Iako to samo po sebi nije veliki problem, tretman Fallout 4 Next-Gena može se uporediti sa drugim sličnim izdanjima od strane Bethesde. Na primer, Skyrim je poznat po mnogobrojnim ponovnim izdanjima od svog prvog izlaska 2011. godine, pri čemu su dve od ovih ponovnih izdanja bile za sledeću generaciju konzola. Bethesda je od početka jasno imala drugačiji pristup ažuriranjima za novu generaciju za Fallout 4 i Skyrim, od toga kako su dostupni do obima sadržaja.

Izlasci Skyrima za Novu Generaciju nasuprot Fallout 4 Next-Gena

Skyrim je prvo prešao na novu generaciju konzola putem Specijalnog izdanja iz 2016. godine, a kasnije je dobio sveobuhvatnije ažuriranje za novu generaciju putem Godišnjeg izdanja iz 2021. godine. Ta izdanja su uključivala mnogobrojne DLC ekspanzije Skyrima, kao i mnogo Creator Club sadržaja za igru. Ključna razlika između ovih izdanja i Fallout 4 je to što su izdanja za novu generaciju Skyrima bila plaćena, za razliku od Fallout 4 koji je jednostavno besplatno ažuriranje.

Iako je dobra vest da igrači mogu slobodno pristupiti ažuriranju za novu generaciju Fallout 4, to dodatno govori o tome kako Bethesda posmatra obe igre. Skyrim je bio izuzetno popularan, a Bethesda je to jasno iskoristila sa mnogim plaćenim ponovnim izdanjima igre. Fallout 4 je dobio mnogo manje pažnje nakon izlaska, što može ukazivati na neka “žaljenja” koje Bethesda ima u vezi sa tom igrom.

Na primer, sistem dijaloga u Fallout 4 je bio kontroverzni element igre, odbacujući tradicionalne dijaloške kutije za nejasne nagovore koji su igrače ostavljali odvojenim od svojih likova. Potvrđeno je da će Bethesda se vratiti tradicionalnom dijalogu u svojim nadolazećim izdanjima poput Starfield-a, što je dokaz Bethesda-inog kajanja zbog nekih kreativnih odluka u Fallout 4.

Dok su mnogobrojna ponovna izdanja Skyrima postala internet meme, postoji jasna ogromna reakcija fanova na njih i način na koji su reklamirani od strane Bethesde. Kada se uzme u obzir da je ažuriranje za novu generaciju Fallout 4 besplatno, nedostatak stvarne inicijative iza njegovog oglašavanja i objavljenog sadržaja može biti dovoljan da igru potvrdi kao neku vrstu “crne ovce” za Bethesdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top