Vesti

Za fanove Tekkena, 4. avgust bi mogao biti bitan datum

Nakon uspešnog lansiranja Street Fighter 6, koji je dobio odlične kritike, i impresivnog trejlera i najave datuma izlaska Mortal Kombat 1, fanovi serijala borilačkih igara Tekken možda se trenutno osećaju malo zapostavljeno. Iako Tekken 8 prikazuje mnogo sopstvene igre, datum izlaska ostaje nepoznat. Za fanove je prošlo osam dugih godina od izlaska kritički hvaljenog Tekken 7, i najnovija igra nikako da stigne. S obzirom da se EVO 2023 održava 4. avgusta, nadamo se da će biti daljih ažuriranja o napretku Tekken 8, zajedno sa datumom izlaska.

Ova godina je velika za borilačke igre. Ako Tekken 8 stigne pre Katoličkog Božića, čemu se mnogi nadaju, to bi značilo da najveći predstavnici ovog žanra izlaze iste godine. Naravno, jednako je verovatno da fanovi neće moći da zaigraju Tekken 8 do 2024. godine, ali u svakom slučaju, EVO 2023 ima priliku da pruži malo više informacija.

Tekken 8 bi konačno mogao dobiti datum izlaska na EVO-u

Serijal Tekken ima dugu istoriju sa takmičenjem Evolution Championship Series, poznatom kao EVO. Ovo esport takmičenje, koje se fokusira isključivo na borilačke igre, osnovano je 1996. godine i već skoro 20 godina uključuje Tekken igre u svoju ponudu. Prošle godine, upravo na ovom događaju, prikazan je prvi trejler za Tekken 8, u kojem je prikazan Kazuja iz originalne Tekken igre koji se pretvara u njegov današnji izgled, dok se smeši kameri pre nego što se pojave reči “Get Ready”, što je izazvalo veliko oduševljenje kod fanova.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/jGQBmSsunT4″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Razvojni studio Bandai Namco želi da Tekken 8 bude katalizator serijala ka hrabrom novom pravcu. Odbrambeni stil igre možda će morati da ustupi mesto agresivnijem pristupu, jer igra ima snažan naglasak na brzoj, napadačkoj igri. Novi Rage sistem daje dodatnu napadačku snagu kada je zdravlje nisko, a igrač može povratiti deo zdravlja u određenim trenucima pogađajući sopstvene napade. Igrači takođe mogu koristiti novi Heat sistem koji bi trebao dodatno da nagradi agresivne stilove igre.

Što se tiče narativa igre, još uvek nije poznato mnogo, osim nekoliko iznenađujućih promena u rosteru likova. Heihachi Mishima, glava porodice Mishima oko koje se vrti veći deo sukoba u Tekken serijalu, konačno je mrtav, i uprkos tome što je navodno umirao u nekoliko prethodnih nastavaka, developer je uverio fanove da ovog puta nema povratka. To će biti prvi put da Heihachi nije prisutan u Tekken igri od debuta serijala 1994. godine. Podjednako iznenađujući povratak je Jun Kazama, majke Jina i bivše ljubavnice Kazuje Mishime. Jun se smatralo da je poginula od strane Ogra u događajima koji su prethodili Tekkenu 3, ali ona je zaista živa i dobro, i izgleda da nastavlja gde je stala.

Street Fighter 6 i Mortal Kombat 1 možda su imali prednost ranijeg izlaska, ali dozvoljavajući konkurenciji da prva udari, Tekken 8 ima priliku da vidi tačno s čim se suočava. Ako EVO konačno objavi datum izlaska za Tekken 8, verovatno je da bi mnogi fanovi bili oduševljeni bez obzira na to kada tačno taj datum bude – da li 2023. godine ili sledeće godine.

Tekken 8 je i dalje u razvoju i on će stići na PC, PS5 i Xbox Series X/S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top