PC

Larian ne radi na ekspanziji za Baldur’s Gate 3, male su šanse da se to desi

FOTO: Larian Studios

Baldur’s Gate 3 je apsolutni gigant od igre i to je činjenica. Sa preko 17.000 varijanti završetka i ogromnim brojem puteva napredovanja, čini se apsurdnim žaliti se na nedostatak sadržaja. Zapravo, samo glavna priča traje od 75 do 100 sati da se završi! Međutim, uprkos svom sadržaju, fanovi su danas bili razočarani kada je objavljena neočekivana vest. Larian Studios je potvrdio da je ekspanzija za Baldur’s Gate 3 malo verovatna.

„Iskreno, nismo počeli sa ekspanzijom“, rekao je izvršni direktor Lariana Swen Vincke za PC Gamer. Vincke je izjavio da bi iako bi voleli da predstave ekspanziju, to bi bila logistička noćna mora. Osnovna igra ima ograničenje nivoa od 12, a u pravilima D&D 5e, prelazak na nivo 13 i dalje praktično uzdiže igrača do božanstva. Visokonaponske čarolije poput ‘Wish’ (sposobnost da se okolina prilagodi vašim željama) su jednostavno previše otvorene za implementaciju.

„[Nivo 13-20] avanture zahtevaju drugačiji način rada u pogledu antagonista sa kojima ćete morati da se suočite, što zahteva puno razvoja da bi se to pravilno uradilo“, kaže Vincke. „Što bi ovo učinilo mnogo više od ekspanzije u smislu razvojnog napora. Mnoge D&D avanture su ispod nivoa 12 upravo iz tog razloga. Dakle, zvuči kao lep, lak materijal za ekspanziju dok ne počnete da razmišljate o tome i nije tako lako kao što bi neko zamislio.“

Vincke je takođe pokrenuo pitanje kako pristup jedne veličine za sve priče ne bi mogao da funkcioniše, s obzirom na ogroman broj mogućih završetaka igre. Potvrdio je da za nešto takvog kalibra “morate dugo čekati”.

Na kraju, iako nikada nije potpuno potvrđeno, sigurno je reći da je ekspanzija za Baldur’s Gate 3 malo verovatna. Međutim, fanovi ne bi trebali još gubiti nadu! U istom intervjuu za PC Gamer, Swen Vincke je izjavio da će podrška za modifikacije “dramatično poboljšati” čim PS5 verzija bude lansirana ovog septembra. Vincke je ostavio vrata širom otvorena za modere da implementiraju te apsurdne čarolije nivoa 20.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top