PC

Avowed je u jednom momentu bio planiran kao multiplejer igra

FOTO: Obsidian

Dok je Grounded sjajna survival igra, mnogi fanovi studija Obsidian Entertainment postali su fanovi kroz single-player RPG naslove. U jednom trenutku, Avowed je trebao biti više fokusiran na multiplayer kao deo internog napora da se privuku izdavači da pomognu u projektu.

Pre nego što je Microsoft stekao, Obsidian je decenije proveo kao nezavisni studio i stalno je morao da se trudi da održi stvari u pokretu. U posebno lošem periodu između projekata, Obsidian se okrenuo Kickstarter-u kako bi finansirao Pillars of Eternity, odluka koja je na kraju spasila studio od propasti. Avowed je novi RPG iz prvog lica, smešten u istom univerzumu kao i igre Pillars of Eternity.

U delu dokumentarca o 20. godišnjici Obsidiana, suosnivač Feargus Urquhart potvrdio je da je u jednom trenutku “stvarno gurao” da Avowed sadrži multiplayer, jer bi mu to omogućilo da ga proda kao ‘zanimljiviju igru’ izdavačima u nadi da će obezbediti finansiranje i partnerstva kako bi igra bila objavljena.

Gledajući unazad na to, Urquhart kaže da sada veruje da je to bila “pogrešna odluka” i na kraju, Obsidian je odustao od svojih multiplayer nada, delom zbog poteškoća u restrukturiranju uobičajenog toka rada tima kako bi se prilagodio multiplayer i co-op gejmpleju. Sada je Avowed postavljen kao vrsta RPG-a zbog koje većina fanova prati studio.

Avowed još nema datum izlaska, ali se očekuje da će biti lansiran negde u 2024. godini za PC i Xbox Series X/S konzole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top