Vesti

Prodaja Xbox konzola u porastu zahvaljujući izlasku Starfield

FOTO: Xbox

UK prodajna lista video igara prošle nedelje bila je dominirana igrom Starfield, sa novim RPG-om Bethesde koji je ušao na listu na prvom mestu, pobedivši igre kao što su Call of Duty, NBA 2K24, FIFA i druge. Uspeh igre takođe je imao uticaj na prodaju Xbox konzola.

Prema podacima za praćenje GfK, preko GI.biz, prodaja Xbox Series X/S konzola porasla je za 76 posto prošle nedelje uz Starfield lansiranje. Standardni Xbox Series X imao je najveći rast, ali je takođe bilo dobar skok u prodaji Xbox Series S konzola.

Prema podacima, potpuno nova verzija Xbox Series S od 1TB činila je oko 24 posto prodaje Xbox-a u UK, dok je Xbox Series X imao povećanje prodaje od 46 posto za nedelju koja se završila 2. septembra.

Trenutno nemamo informacije o tome kako je lansiranje Starfielda uticalo na pretplate na Game Pass. Međutim, znamo da je igra već premašila šest miliona igrača, sa dva miliona onih koji su igrali tokom perioda ranog pristupa igri, koji je bio dostupan samo onima koji su naručili Premium Edition igre ili kupili nadogradnju Premium Edition na Game Pass-u za 35 dolara.

Iako nemamo brojke o prodaji Xbox konzola u globalu, tržište u Velikoj Britaniji je prilično merodavno o prikazu svetskih trendova. Svakako, nadamo se da će se Microsoft pohvaliti ovim velikim uspehom, pa da ćemo dobiti neke zvanične detalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top