Vesti

Predsednik kompanije Capcom želi da još više plaćamo za video igre

U nedavnom ekskluzivnom intervjuu za Nikkei, predsednik Capcoma, Haruhiro Tsujimoto, izjavio je da je razvoj igara “100 puta skuplji” nego što je bio u eri Famicoma, ali cena softvera nije se proporcionalno povećala.

Stoga veruje se da bi cena igara trebalo da doživi oštar porast kako bi se suprotstavila stalno rastućim platama i ukupnim troškovima proizvodnje ovih igara. Sada je potrebno godinama da se izgradi AAA igra, a potrebna investicija može biti u stotinama miliona, ali cene softvera i dalje osciluju oko 50 ~ 70 dolara.

Kada biste prestali da kupujete softver? Da li bi to zahtevalo cenu od 80 dolara? Šta mislite o ceni od 100 dolara?

To su vrste cifara na koje Tsujimoto aludira u svojoj izjavi koju je Nikkei zabeležio pre nekoliko dana:

“Lično, mislim da su cene igara preniske. Troškovi razvoja su oko 100 puta veći nego u vreme Famicoma, ali cene softvera nisu toliko porasle. Postoji i potreba za povećanjem plata. S obzirom na činjenicu da plate rastu u industriji kao celini, mislim da je povećanje jediničnih cena zdrava opcija za poslovanje.”

Danas igre obično idu na prodaju nekoliko meseci nakon što su objavljene, ili češće, nađu se na nekoj pretplatničkoj usluzi. Nedavno su velikani industrije, poput Jim Ryana javno govorili o tome koliko je Xbox Game Pass štetan za industriju – finansijski gledano. To, zajedno sa komentarima Tsujimota o potrebi za povećanjem cena širom, bi moglo značiti da smo na putu da se igre od 100 dolara pojave za nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top