Vesti

Sada kada Microsoft zvanično poseduje Activision, Bobby Kotick napušta direktorsko mesto

Dok je Bobby Kotick uspeo da pretvori Activision u izuzetno uspešnog izdavača tokom poslednjih nekoliko decenija, CEO je takođe imao i svoj deo kontroverzi. Pre samo dve godine, zaposleni su protestovali i tražili njegovu ostavku. Sada, nakon što je Microsoft preuzeo Activision Blizzard, Kotick će zaista otići.

Ovo je nešto što su mnogi sumnjali da će se dogoditi, ali zbog činjenice da Microsoft nije posedovao kompaniju, nije mogao javno da komentariše planove, niti je to mogao Kotick. Međutim, s obzirom da se akvizicija završila krajem prošle nedelje, Kotick je sada potvrdio da će napustiti kompaniju do kraja godine.

Tokom narednih nekoliko meseci, Kotick će direktno izveštavati Filu Spenceru, a potom će na kraju 2023. godine otići. Kotick kaže da se nada da će pomoći u “glatkim prelazima” dok Activision Blizzard ulazi u ovu novu eru pod Microsoftom.

Kotickovo otvoreno pismo završava se na pozitivnoj noti, navodeći da će “kao deo Microsoft-a, biti još bolji”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top